Каталог на стоматолозите в България

Каталог на зъболекарите в България :: Статии

 



Още за АЛОЕ ВЕРА в стоматологията

ALOE FIRST е едно необходимо и изключително полезно допълнение към всяка аптечка на първа помощ – у дома, в колата, в лекарски и зъболекарски кабинети. Тази перфектна формула за защите на кожата лигавицата на първо място ги предпазва от инфекции и възпаления. Основният му компонент “Stabilized” Aloe Vera Gel е допълнен с прополис и екстракт от единадесет антисептични билки, което го прави идеално допълнение към всеки медицински кабинет като средство за приложение при много кожни и лигавични проблеми.
• Прополисът усилва натуралното антибиотично действие на Алое Вера.
• Алантоинът се съдържа в зелената обвивка на листото на Алое Вера и има силно антисептично и защитно действие.
• Единадесетте внимателно подбрани билки - невен, извлек от бял равнец, извлек от мащерка, извлек от лайка, извлек от глухарче, извлек от евкалипт, извлек от пасифлора, извлек от градински чай, извлек от джинджифил, извлек от пореч, извлек от сандалово дърво – са известни отдавна с техните полезни свойства. Те са добавени за да се увеличи и допълни силното лечебно действие на продукта.

Показания: ALOE FIRST е pH – балансиран натурален спрей, който облекчава и успокоява болката и възпалението. В стоматологичните кабинети се използва за успокояване и по бързо възстановяване на лигавицата на устата при афти, кървящи венци, дентални и периодонтални абсцеси, наранявания, гъбички, гингивит, парадонтоза и др. При вадене на зъб се пръска от ALOE FIRST,като се препоръчва това да става на всеки час. Състав: Стабилизиран гел от алое вера, дестилирана вода, алантоин, пропилен глигол, токоферол (естествен витамин Е), полисорбат 20, имидазолидинил карбамид, метилпарабен, натриев цитрат, пчелен прополис, извлек от невен, извлек от бял равнец, извлек от мащерка, извлек от лайка, извлек от глухарче, извлек от евкалипт, извлек от пасифлора, извлек от градински чай, извлек от джинджифил, извлек от пореч, извлек от сандалово дърво.


ALOE VERA GELLI съдържа 100% стабилизиран гел от Алое Вера и натурани компоненти (естествен витамин Е-Tocopherol, алантоин, екстракти от авокадо, лайка, розмарин и краставица), които правят гъсто желе с изключително полезни свойства. Тази перфектна формула за защита на кожата и лигавицата на първо място предпазва от инфекция и възпаление. Показания: ALOE VERA GELLI е pH-балансирано натурално желе, което има бактериално и противовъзпалително действие, предназначено за локално приложение при остри или хронично протичащи възпалителни процеси в устната кухина, облекчава и успокоява болката и възпалението. Прилага се за лечението на:
• остро и хронично протичащи възпаления на околозъбната тъкан
• обострени парадонтални джобове
• парадонтални алвеолити
• успокояване и по-бързо възстановяване на лигавицата на устата при афти, кървящи венци, дентални и периодонтални абсцеси, наранявания, гъбички, гингивит, парадонтоза и др.
• затруднен пробив на мъдреци
Състав: Стабилизиран гел от алое вера, дестилирана вода, глицерин, триенаноламин, карбомер, токоферол (натурален витамин Е), алантоин, аскорбинова киселина (витамин С), диазолидинил карбамид, метилпарабен.

 


Aloe Activator е 100 % чист разтвор приготвен от чист гел, извлечен от узрели листа на Алое Вера, стабилизиран (и стандартизиран ) така, че да съхрани целият лечебен и хранителен потенциал на пресния гел. Показания: Ефективнно атакува най-разпространените повърхностни форми на парадонталните заболявания-оточните, възпалени и кървящи венци, гингивити, лигавични заболявания-афти и др. Възпаления на устната кухина, като помощно средство при различни парадонтални терапии. За предоперативна подготовка и постоперативна профилактика на инфекции и улесняване на цикатризация в хирургическата стоматология. За третиране на подпротезен стоматит и афтози, за подтискане на бактериална и микотична флора и препятстване на плакообразуването,за намаляване на олковия синдром. Рязко скъсява времето на оздравителния процес, контролирайки супрагингивалната плака. Комбинацията от активни компоненти е подбрана в концентрации осигуряващи максимален противовъзпалителен, антимикробиален повлияващ парадонтозата ефект. Особено ефективен при кървене на венци на жени по време на бременност и подрастващи. Начин на приложение: Прилага се сутрин и вечер след обичайното измиване на зъбите. 10 капки от течността се разтврят във вода и се извършва жабурене в продължение н 15 до 40 сек. Състав: Гел от Алое Барбадензис (стабилизиран гел от алое вера), алантоин, метилпарабен.

 


автор: Надежда Добрева
източник: www.pasivnidohodi.com